(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Čokoládový dort s ganache

Potřebné ingredience
sachr korpus, pařížská šlehačka, malinový gel, čerstvé maliny, ganache
Postup přípravy
Korpus - 180 g cukru krupice 70 g hladké mouky 40 g hrubé mouky 7 vajec 80 g oleje 50 g kakaa; Utřeme žloutky s olejem. Našleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Smícháme dohromady utřené žloutky a sníh z bílků a opatrně už jen měchačkou přimícháme obě mouky s kakaem (doporučuju mouky a kakao předem v misce promísit a přidávat dohromady ne každou složku zvlášť).
Pečeme ve vyhřáté troubě. Já dávám na 170°C a doba pečení se pohybuje kolem 35-40 minut. Ale záleží na troubě a je nutné zkoušet propečení špejlí.
Pařížská šlehačka - 3 šlehačky ušlehat do tuha, přidat čokoládový ztužovač (používám Zeesan, nedodržuji recept daný od výorbce, neředím už ztužovač vodou, ale rovnou přidám sypkou směs ke šlehačce až k docílení požadované konzistence).
Ganache - 200 g čokolády na vaření (výborná je z Lidlu s obsahem 56% kakaové hmoty) a 200 g smetany na šlehání; Smetanu téměř přivést k varu a odstavit z plotny. Přidat nalámanou čokoládu a nechat stát pár minut. Pak stěrkou promíchávat do hladké konzistence bez kousků čokolády. Vzniklý krém překrýt folií tak, aby se přímo dotýkala povrchu a nechat vystydnout do druhého dne.
Pak už jen proříznout korpus a plnit malinovým gelem, šlehačkou a malinymi. Povrch dortu potřít ganache, nechat vychladit a potření podle potřeby zopakovat, dokud není povrch dortu dokonale rovný a hladký.
Pečeme ve vyhřáté troubě. Já dávám na 170°C a doba pečení se pohybuje kolem 35-40 minut. Ale záleží na troubě a je nutné zkoušet propečení špejlí.
Pařížská šlehačka - 3 šlehačky ušlehat do tuha, přidat čokoládový ztužovač (používám Zeesan, nedodržuji recept daný od výorbce, neředím už ztužovač vodou, ale rovnou přidám sypkou směs ke šlehačce až k docílení požadované konzistence).
Ganache - 200 g čokolády na vaření (výborná je z Lidlu s obsahem 56% kakaové hmoty) a 200 g smetany na šlehání; Smetanu téměř přivést k varu a odstavit z plotny. Přidat nalámanou čokoládu a nechat stát pár minut. Pak stěrkou promíchávat do hladké konzistence bez kousků čokolády. Vzniklý krém překrýt folií tak, aby se přímo dotýkala povrchu a nechat vystydnout do druhého dne.
Pak už jen proříznout korpus a plnit malinovým gelem, šlehačkou a malinymi. Povrch dortu potřít ganache, nechat vychladit a potření podle potřeby zopakovat, dokud není povrch dortu dokonale rovný a hladký.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
malmar
(upraveno)
9. 6. 2015, 20:10
Děkuji za receptík



nahlásit